Minden amit tudnod kell mielött elkezdesz állatozni

MENÜ

  A takarmány élvezeti értékének megőrzése érdekében fontos a szakszerű tárolás, aminek módja a takarmány jellegétől függ. A szemes takarmányok tárolása – magtárban – ömlesztve és zsákos formában történik, a gyökér- és gumós takarmányoké prizmában vagy veremben, a széna pedig kazalban tárolható. A tárolás akkor jó, ha a takarmány a tárolás alatt minimális mennyiségű értékvesztést szenved. 8 Általános állattartás A rendre vágott zöldtakarmányt addig szárítjuk, amíg nedvességtartalma alacsony lesz. Hagyományos körülmények között boglyákban szárítják tovább, majd kazalba rakva tárolják. Jellegzetes szemes takarmány pl. a kukorica, amit a háztáji gazdaságban általában góréban tárolunk. A góré egy téglalap alapterületű, lécekkel határolt, fedett takarmánytároló, melyben a szél fújja ki a felesleges nedvességtartalmat a kukoricacsövekből. A gyökér- és gumós takarmányok magas víztartalmuk miatt nehezen tárolhatók. Erre a célra prizmát és vermet használunk. A prizmában a tárolandó takarmányt a fagytól szalma és földtakarás védi.

Asztali nézet